Кабмін виділив ще 5,6 мільярда на будівництво укріплень у прифронтових областях

оборона,фортифікація

Кабінет Міністрів додатково виділив 5,6 мільярда гривень з резервного фонду на зведення фортифікаційних укріплень у п’яти областях.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у вівторок, 2 квітня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Він нагадав, що на зведення надійних фортифікацій цього року вже виділено 20 млрд₴

"Сьогодні додаємо ще 5,6 млрд₴ З них 1,1 млрд грн для зведення фортифікацій в Донецькій області, понад 1 млрд грн – для Запорізької області, 1,5 млрд грн для Сумщини та 300 і 400 млн грн для Миколаївщини та Херсонщини відповідно", – написав Шмигаль.

Своєю чергою представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук уточнив, що кошти на загальну суму 5,58 млрд грн виділені центральним органам виконавчої влади та обласним державним адміністраціям на безповоротній основі з резервного фонду держбюджету.

Читайте також: На будівництві укріплень вже крадуть: На Харківщині підрядник намагався вивести 20 мільйонів гривень

Як повідомлялося, з початку лютого обласні адміністрації вже оприлюднили звіти про закупівлі послуг з будівництва фортифікаційних споруд на загальну суму 21,21 млрд₴

Обладміністрації проводять ці закупівлі без використання електронної системи, відтак невідомі жодні подробиці – ні підрядники, ні місця споруд, ні їх зовнішній вигляд. Разом з тим не оприлюднюються і кошторисні ціни будматеріалів, що не дає можливості порівняти їх з ринковими.

Нагадаймо, активні замовлення робіт із зведення укріплень розпочались лише на початку лютого 2024 року, коли стало зрозуміло, що ЗСУ будуть змушені віддати ворогу Авдіївку.

Автор: Михайло Орлюк