На Київщині за сприяння міжнародних партнерів вже встановили майже 15 тис вікон у пошкоджених будинках

На Київщині за сприяння міжнародних партнерів вже встановили майже 15 тис вікон у пошкоджених будинках

У рамках програми, яка створена американською організацією Global Empowerment Mission у партнерстві з The Howard G. Buffett Foundation, на Київщині вже встановили майже 15 тис. вікон у пошкоджених будинках

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Минулого року на Київщині стартував проєкт із встановлення вікон на об’єктах, пошкоджених внаслідок атак росіян. Заміна вікон відбувається у рамках програми, яка створена американською організацією Global Empowerment Mission у партнерстві з The Howard G. Buffett Foundation.

Під час 1-ої зустрічі із засновником GEM Майклом Каппоні домовлялися, що загальна сума допомоги становитиме 1 млн. дол. США. На таку суму Фонд обіцяв встановити вікон. На сьогодні вона майже втричі перевищує домовленості – 2,8 млн дол. США

– зазначив Руслан Кравченко.

Вже встановлено 14,9 тис. віконних конструкцій. Фонд GEM частково відновив майже 1123 об’єкти у Ірпені, Гостомелі, Вишневому, Софіївській Борщагівці, Гатному, низці сіл Вишгородського, Білоцерківського, Бучанського районів.

Найближчим часом будуть встановлені ще 997 конструкцій на об’єктах у Білоцерківському, Вишгородському, Бучанському районах.

Нагадаймо, що міжнародні партнери допомогли Київщині відновити понад 9 тис. пошкоджених росією обʼєктів.