Влада Київщини витратить 110 мільйонів на будівництво укриття в парку за завищеними цінами

Проєкт укриття у Борисполі

Департамент регіонального розвитку Київської ОДА 12 січня замовив ТОВ "Астон Люкс" будівництво укриття в парку в центрі Борисполя вартістю 113 млн₴

Про це повідомляють Наші гроші із посиланням на дані у системі Prozorro.

За умовами тендеру, до кінця року потрібно збудувати нову захисну споруду в парку культури та відпочинку по вулиці Київський Шлях, 69-а. Там знаходяться спортивна школа, торгівельний центр "Парк Таун", стадіон "Колос" з адміністративною будівлею і кілька закладів ресторанного господарства.

Очікується, що укриття дозволить захистити відвідувачів ДЮСШ та населення міста, що проживає в районі його розміщення, – це до 900 осіб.

Проєкт укриття у Борисполі
Проєкт укриття у Борисполі
Проєкт укриття у Борисполі
Проєкт укриття у Борисполі

У підсумковій відомості ресурсів найбільше коштів припадає на арматуру А500С діаметром 18 мм – 15,24 млн₴ Її врахували по 42 821 грн за тонну (тут і далі ціни з ПДВ).

Водночас компанія "Iron World" продає таку арматуру по 31 864 грн/т, що на 26% дешевше. Завод "М-Мetal" пропонує її по 28 500 грн/т, що на 33% дешевше. Фірма "Булат Метал" продає її по 39 405 грн/т, що на 8% дешевше.

Арматуру класу А240С діаметром 8 мм врахували по 38 947 грн/т. "Iron World" продає таку арматуру по 29 904 грн/т, що на 26% дешевше. "Метінвест-СМЦ" пропонує її по 32 465 грн/т, що на 17% дешевше.

Крім того, вказані у кошторисі ціни на екструзійний пінополістирол, бітумно-масляну мастику, тротуарну плитку та труби виявилися на 17-48% вищі ринкових.

Фірма "Астон Люкс" отримала цей підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Цією компанією володіє і керує киянин Олег Цолан. Раніше він був засновником та директором "Глобалдорбуд" та "Буденергосоюз" разом з Валерієм Кенсицьким. Остання фірма відома закупівлями в Ірпені на чолі з "померлим директором" Віталієм Дасюком. Із 2019 року фірма отримала підрядів 422 млн грн, найбільше – в Інституту хірургії та трансплантології ім. О.О.Шалімова.

Департамент регіонального розвитку КОДА очолює Сергій Марищен, уповноваженою особою є Олександр Волохонський.

Автор: Михайло Орлюк