"Київстар" відновив послугу SMS-повідомлень

київстар

Станом на 11:00 мобільний оператор "Київстар" відновив доступ до послуг SMS, в тому числі – в міжнародному роумінгу .

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що клієнтам також доступні послуги голосового зв`язку, мобільна передача даних, послуга "Домашнього інтернету".

"Розпочато відновлення доступу до послуг M2M для бізнес клієнтів. Технічні роботи відбуваються поступово, із дотриманням усіх вимог безпеки", – уточнили в "Київстарі".

Наголошується, що повідомлення про 100% працездатність сервісів, компанія робитиме по завершенні всіх стабілізаційних заходів.

Водночас поки що у деяких населених пунктах, зокрема, у Києві, виникають локальні складнощі із доступністю домашнього інтернету. Компанія залучила весь наявний персонал, в тому числі з інших регіонів та областей, для якомога швидшого відновлення роботи послуги.

Як нагадує оператор, якщо SIM-картка не реєструється в мережі, треба перезавантажити телефон, або включити і виключити "авіа" режим. Крім того, допомагає вибір мережі "Київстар" у налаштуваннях телефону.

Як повідомлялося, вранці 12 грудня абоненти "Київстару" почали масово скаржитися на відсутність мобільного зв’язку та інтернету. Пізніше в "Київстарі" заявили про технічний збій у мережі, через що можуть бути недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми, але скільки це триватиме, наразі невідомо.

Пізніше мобільний оператор заявив, що причиною збоїв стала потужна хакерська атака.

Компанія почала відновлювати роботу ввечері 13 грудня, але не повідомляє про остаточні терміни усунення збою через серйозне пошкодження інфраструктури мережі.

Автор: Юлiя Недашківська