Цього разу суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво продемонстрував, як приготувати неймовірно ніжний, кремовий та смачний паштет з курячої печінки.
Такий печінковий паштет ідеально підійде як для щоденного вжитку, так і для святкового столу.
Щоб приготувати ніжний печінковий паштет, на 700 г курячої печінки суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво використовує такі інгредієнти:
- 100-200 г жирних вершків (30%)
- 1 яйце
- 2 цибулини
- 50 г бренді
- 2 гілочки чебрецю
- сіль та мелений перець – за смаком
- 100 г вершкового масла (+100 г для верхнього шару)
Печінку суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво очищає та обсмажує на розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до золотистої скоринки. Після цього приправляємо сіллю, перцем, додаємо чебрець і перемішуємо. Додаємо бренді та випарюємо його, в ідеалі – фламбуючи.
Окремо суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво нарізає цибулю півкільцями та обсмажує її до золотистого кольору.
Обсмажену печінку та цибулю блендером перебиваємо до однорідної маси. Додаємо жирні вершки, яйце, розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Для досягнення ідеальної консистенції протираємо паштет через сито.
Печінкову масу суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво виливає у форму, вистелену пергаментом. На деко наливаємо воду, щоб утворилася парова баня, зверху ставимо форму з паштетом і запікаємо при 120 градусах приблизно 40-60 хвилин.
Коли готовий печінковий паштет трохи охолоне, заливаємо його розтопленим маслом і відправляємо в холодильник.