Шоколад є улюбленим продуктом багатьох людей, але нещодавно вчені зробили цікаве відкриття: темний шоколад може допомогти знизити ризик розвитку діабету 2-го типу. Дослідження, проведене Гарвардською школою громадського здоров'я, показало, що регулярне споживання темного шоколаду знижує ймовірність захворіти діабетом на 21%.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе дослідження охопило понад 100 тисяч медсестер, які вивчали свої харчові звички протягом більш ніж двох десятиліть. Однак у випадку з молочним шоколадом ситуація інша: його споживання не дає захисного ефекту і навіть корелює з надмірною вагою. Про це стало відомо з британського видання Sciencealert.
Вчені припускають, що темний шоколад може бути корисним через високий вміст флаванолів – сполук, які позитивно впливають на метаболічне здоров'я. Водночас високий рівень цукру в молочному шоколаді може знижувати ці переваги.
Діабет залишається серйозною глобальною проблемою, і виявлення продуктів, які можуть допомогти у профілактиці цього захворювання, є важливим кроком.
Популярні статті зараз Стаж, індексація та бюджет: чим пенсійна реформа 2025 року "погіршить життя українцям" Мобілізація та штрафи: ухилістам "закрутять гайки" за ігнорування повісток В ТЦК поставили крапку в питанні мобілізації 50-річних чоловіків: "Є директива..." Українців чекають фінансові перевірки: яка сума доходу зацікавить податкову Показати щеПроте експерти підкреслюють, що необхідно провести більше досліджень, щоб точно зрозуміти, як темний шоколад може впливати на здоров'я.