З приходом холодів віруси активізуються, тому важливо зміцнити імунітет. Одним з найкращих продуктів для цього є червоний болгарський перець. Він багатий вітамінами С та А, які підтримують імунну систему. Про це повідомляє Realsimple.

Маринованный перец. Фото Freepik

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися Вітамін С допомагає боротися з інфекціями, захищає клітини від пошкоджень і сприяє виробленню колагену, що підтримує цілісність шкіри та слизових оболонок. Червоний перець містить більше вітаміну С, ніж апельсини.

Вітамін А в перці також важливий для імунітету, він допомагає у роботі Т- та В-клітин, які захищають організм від хвороб. Крім того, перець містить антиоксиданти, фолієву кислоту, цинк і селен, які підвищують імунну відповідь. Червоний перець також має клітковину, що підтримує здоров'я кишечника, що ще більше сприяє імунній функції.

Перец, фото pxhere

Зверніть увагу, що червоний перець – це зрілий болгарський перець, а інші кольори (зелені, жовті) – менш зрілі. Тому для зміцнення імунітету особливо корисний саме червоний перець, який слід включати у свій раціон взимку.