Переможець українського кулінарного шоу "МастерШеф" Євгеній Клопотенко поділився, як зробити печиво смачним і порадувати близьких.

Цей рецепт не викличе у вас труднощів. Все, що потрібно — це просто подрібнити вівсяні пластівці, використовуючи будь-який зручний спосіб, а потім змішати з рештою продуктів, зазначає "Мастер Шеф" Клопотенко.

Інгредієнти (на 20 штук):

  • 100 г вівсяних пластівців
  • 170 г борошна
  • 100 г арахісу
  • 2 яйця
  • 200 г вершкового масла
  • 1 ч. л. соди
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 150 г цукру
  • ½ ч. л. солі

Приготування

Спочатку розігрійте духовку до 180 градусів, відміряйте 100 г вівсяних пластівців і подрібніть їх. Це можна зробити за допомогою блендера або качалки, використовуйте будь-який зручний вам метод, радить "Мастер Шеф" Клопотенко.

Перекладіть подрібнені пластівці в велику миску. Додайте борошно і пів чайної ложки солі. Добре перемішайте.

У невеликій мисці погасіть 1 чайну ложку соди з 1 чайною ложкою лимонного соку і додайте цю суміш у тісто. Тепер додайте 150 г цукру, 200 г розм'якшеного вершкового масла та 100 г арахісу. Добре перемішайте.

"Мастер Шеф" Клопотенко додає, потім вбийте в тісто два яйця і ретельно перемішайте масу руками, поки не зникнуть всі нерівності та грудочки.

Сформуйте з тіста 20 невеликих кульок і викладіть їх на деко, попередньо застелене пергаментним папером. Залиште між кульками відстань, оскільки під час випікання вони трохи розпливаються, підкреслив "Мастер Шеф" Клопотенко.

Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин. Після цього не поспішайте знімати частування з пергаменту, оскільки воно дуже крихке, нехай спочатку охолоне.