Переможець українського кулінарного шоу "МастерШеф" Євгеній Клопотенко радить експериментувати з тістом і приготувати вдома кекси, які можуть стати чудовим десертом, навіть якщо ви не професійний кухар.

Для кексів потрібно всього лише борошно, яйця та сметана. Це проста, але неймовірно смачна страва, яка створює атмосферу затишку, говорить "Мастер Шеф" Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 360 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 3 яйця
  • 200 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 стакан сметани (приблизно 250 г)
  • 1 апельсин (цедра та сік)
  • Сік лимона — за смаком
  • 1 стакан цукрової пудри
  • Щіпка солі

Приготування:

В глибокій мисці збийте цукор з яйцями та ванільним цукром. На цьому етапі додайте щіпку солі, щоб покращити смак, радить "Мастер Шеф" Клопотенко.

Після того як суміш стане однорідною, додайте сметану, що надасть тісту пухку, м’яку структуру.

Натріть апельсинову цедру і додайте її в суміш. Далі, як зазначає "Мастер Шеф" Клопотенко, просійте борошно з розпушувачем і обережно перемішайте з іншими інгредієнтами.

Заповніть форму для кексів на дві треті і відправте в розігріту до 180°C духовку на 20-25 хвилин. Поки кекси випікаються, приготувати глазур: вичавіть сік з половини апельсина і додайте його до цукрової пудри. Перемішайте, щоб отримати однорідну суміш.

Перевірити готовність кексів можна зубочисткою, як "Мастер Шеф" Клопотенко у відео – вона повинна бути без слідів тіста. Після випікання почекайте, поки кекси охолонуть, а потім покрийте їх цукровою глазур'ю.