Штурмовик Су-25 збили бійці 110 бригади ЗСУ

Читать на русском

Штурмовик Су-25 збили бійці 110 бригади ЗСУ

Штурмовик Су-25 збили бійці 110 бригади ЗСУ

Бійці 110-ї бригади два місяці відновлювалися після боїв в Авдіївці. На третю добу після повідомлення про повернення на фронт вони збили російський літак.

ЗС РФ втратила штурмовик Су-25, який підтримав російські підрозділи на лінії фронту в Україні. Літак збили бійці 110 окремої механізованої бригади (ОМБр) імені генерал-хорунжого Марка Безручка ЗСУ, яка у лютому утримувала Авдіївку. Про подію повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, оприлюдненому 4 травня у Telegram-каналі.

Зеленський подякував українським бійцям, які тримають оборону на лінії фронту. При цьому окрема подяка для військових зі 110 ОМБр, які збили російський фронтовий літак. Деталі про вдале відпрацювання президент не розповів. Політик лише зазначив, що подія сталася на Донеччині.

"Особливо відзначив воїнів зі 110 окремої механізованої бригади за збивання сьогодні чергового російського Су-25 у Донецькій області. Молодці хлопці! Дякую всім нашим воїнам на фронті, які виконують бойові завдання на бойових постах", — сказав Зеленський.

Також президент розповів про 13 дронів-камікадзе Shahed-136, які в ніч проти 4 березня знищили українські сили ППО. Крім того, ворог протягом дня випустив вісім ракет та 70 керованих авіабомб, прозвучало у зверненні.

Зазначимо, про збитки Су-25 написала прес-служба 110-ї бригади на сторінці Facebook. В одному з попередніх повідомлень, розміщеному 2 травня, бійці повідомили, що повернулися на лінію фронту на Донеччину після того, як 2,5 місяці відновлювалися після боїв.

Втрати ЗС РФ, Су-25, Авдіївка, 110 бригада, 4 травня qkxiqdxiqdeihrant