У США хочуть, щоб РФ та Китай виключили використання ШІ для управління ядерною зброєю

Читать на русском

У США хочуть, щоб РФ та Китай виключили використання ШІ для управління ядерною зброєю

У США хочуть, щоб РФ та Китай виключили використання ШІ для управління ядерною зброєю

Державний департамент США наполягає на тому, щоб Китай та Росія оголосили, що тільки люди, а не штучний інтелект, ухвалюватимуть рішення про використання ядерної зброї.

Про це повідомляє Fox News.

Представник Бюро контролю над озброєннями Державного департаменту США Пол Дін сказав під час брифінгу для преси, що Сполучені Штати вже взяли на себе "дуже чітке та жорстке зобов’язання щодо того, що у випадках використання ядерної зброї це рішення буде ухвалено лише людиною".

"Ми ніколи не покладатимемо рішення щодо ядерного використання на ШІ. Ми рішуче дотримуємося цієї заяви, і ми зробили це публічно з нашими колегами з Великої Британії та Франції", – сказав він.

"Ми б вітали подібну заяву з боку Китаю та Російської Федерації", – додав Дін, зазначивши, що "на нашу думку, це надзвичайно важлива норма відповідальної поведінки".

Держсекретар Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Китаю Ван Ї говорили про "ризики та безпеку штучного інтелекту" під час зустрічі минулої п’ятниці в Пекіні.

За словами Діна, США та 54 країни, серед яких немає Китаю та Росії, схвалили політичну декларацію про відповідальне військове використання штучного інтелекту, яка "забезпечить відсутність прогалин у підзвітності використання штучного інтелекту в армії та гарантує, що додатки розроблені та використовуються відповідно до суворих технічних специфікацій, з деякими вбудованими конструкціями, щоб забезпечити наявність гарантій та відповідальне використання технології”.