На Білоцерківщині розпочинають пероральну імунізацію диких тварин

На Білоцерківщині розпочинають пероральну імунізацію диких тварин

У лісових та сільськогосподарських угіддях Білоцерківського району розпочинають пероральну імунізацію диких м’ясоїдних від сказу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Білоцерківської міської ради.

Залежно від погодних умов зазначений захід може тривати протягом 1-2 тижнів. Для імунізації тварин від сказу буде використовуватися пероральна вакцина. Поживні принади з вакциною – це брикети коричневого кольору розміром з сірникову коробку з желеподібною капсулою (полімерний блістер з антигеном) всередині. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин.

Пероральна імунізація від сказу – один із способів вакцинації тварин, яких неможливо вакцинувати внутрішньом’язово або підшкірно і який застосовують для диких та бродячих тварин. Після поїдання принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум один рік. Принади з вакциною проти сказу цілком безпечні для людей та навколишнього середовища. Не слід руйнувати, чіпати або переміщувати до інших місць знайдені брикети.

Нагадаймо, що товариство з обмеженою відповідальністю Агрофірма "Білоцерківська" проводитиме технологічні операції з оприскування сільськогосподарських культур.