СБУ затримала російських агентів на Київщині та у Запоріжжі(ФОТО)

СБУ затримала російських агентів на Київщині та у Запоріжжі(ФОТО)

Кіберфахівці Служби безпеки викрили двох агентів фсб, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі

Об этом сообщает Дедал

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Служба безпеки України" у Facebook.

Російського агента затримали у передмісті Києва, коли він намагався здійснити фотофіксацію однієї із будівель Держслужби із надзвичайних ситуацій.

Розвідінформація потрібна була окупантам для проведення ракетних ударів по українських об’єктах та підготовки диверсій на території регіонів.

У ході обшуку у затриманих виявлено мобільні телефони із доказами виконання ворожих завдань та листування із агресором.

Ще одного російського агента затримали у Запоріжжі, поплічником ворога виявився інженер-конструктор підприємства Мотор Січ, який збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру.

Співробітники СБУ затримали зрадника під час виконання ним розвідувального завдання – фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури із прив’язкою до місцевості.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що СБУ ідентифікувала осіб, які намагалися захопити "Бучаводоканал".


Источник: ФИБ