Зеленський: Росія запустила по Україні понад 40 ракет і близько 40 дронів

Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною

Російські війська вдосвіта 11 квітня запустили по Україні понад 40 ракет і ще близько 40 ударних дронів, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Частину ракет і «Шахедів» вдалося збити. На жаль, лише частину. Російські терористи знову цілили саме по об’єктах критичної інфраструктури. Був черговий підлий ракетний удар по Харкову і Харківській області. Мішенню стали також об’єкти в інших областях: Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській», – йдеться в повідомленні.

Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що російські війська під час масованого повітряного удару по Україні удосвіта 11 квітня атакували, зокрема, об’єкти енергетичної інфраструктури в чотирьох областях: у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській.

Раніше влада Харкова повідомила, що в місті було 10 ударів по критичній інфраструктурі, і виникли проблеми зі світлом. Про удар по об’єкту критичної інфраструктури і пожежу внаслідок цього повідомила і влада Київщини.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час.

Форум