Роботодавці зобов’язані забезпечити прибуття працівників до військкоматів, - нардеп

Читать на русском

Роботодавці зобов’язані забезпечити прибуття працівників до військкоматів, — нардеп

Роботодавці зобов’язані забезпечити прибуття працівників до військкоматів, — нардеп

За словами нардепа, він намагався прибрати цю норму із законопроєкту про мобілізацію, але у парламенті не вистачить голосів народних обранців.

У законопроекті №10449 щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку є норма, за якою роботодавці будуть зобов’язані забезпечувати прибуття своїх працівників до збірних пунктів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк.

"У законі прописано, що доповнити обов’язки роботодавця необхідністю забезпечити прибуття працівників на збірні пункти", — написав Желєзняк.

Він уточнив, що роботодавці можуть інформувати своїх співробітників про необхідність прийти до військкомату. У той же час, як роботодавці мають зробити так, щоб їх працівників прийшов до ТЦК та СП — незрозуміло.

"Як вони можуть "забезпечити прибуття" співробітника, я не знаю. Фізично силою доставити працівника на збірний пункт?", — зазначив нардеп.

Железняк пояснив, що подавав виправлення, яке мало прибрати цю норму із законопроєкту, проте її відхилили.

"Відповідне моє виправлення було цей обов’язок прибрати. І як і інші правки залишиться відхиленим", — підкреслив Ярослав Железняк.

різне qkxiqdxiqdeihrant