Зеленський провів засідання ставки про захист Харкова

Володимир Зеленський анонсував «окремі завдання» для українських дипломатів щодо роботи з партнерами заради нових систем протиповітряної оборони для України

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача – про це він повідомив 8 квітня.

«Основне питання – Харків, захист міста від російських ударів і можливість зміцнити наші ППО і РЕБ на Харківщині», – перелічив Зеленський.

За його словами, на засіданні військові доповіли про фізичний захист обʼєктів енергетики та результативність збиття дронів і ракет.

Президент анонсував «окремі завдання» для українських дипломатів щодо роботи з партнерами заради нових систем протиповітряної оборони для України.

«Я вдячний усім, хто на центральному рівні та в самому Харкові, у Харківській області максимально активно працює, щоб відновити для людей можливість нормально жити», – додав він.

Також на ставці головнокомандувач Олександр Сирський розповів про ситуацію на основних бойових напрямках, додав Зеленський:

«Тримаємо позиції. Головне зараз – ефективна логістика. Розвідка та спеціальні служби працюють над новими кроками для зменшення російського потенціалу війни».

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум