Криптобіржа CommEX припиняє роботу в РФ

Читать на русском

Криптобіржа CommEX припиняє роботу в РФ

Криптобіржа CommEX припиняє роботу в РФ

Росіянам послідовно перекривають доступ до криптовалют.

Криптобіржа CommEX оголосила про припинення роботи у Росії. Торговий майданчик залишає ринок РФ слідом за найбільшою у світі криптобіржею Binance, у якої вона у 2023 році купила її російський бізнес.

У своєму "Telegram"-овому каналі платформа заявила про поступове призупинення операцій із 25 березня 2024 року. Зокрема, з цієї дати буде обмежено реєстрацію нових користувачів та припинено переведення активів з Binance. Крім того, користувачі не зможуть оформити депозит у фіатній (тобто національній) валюті та криптовалютах.

Надалі будуть відключені й інші функції торгового майданчика, включаючи P2P, спотову та ф’ючерсну торгівлю. Остаточно CommEX припинить роботу 10 травня, коли припинить роботу сайт криптобіржі.

Активи користувачів, які не будуть виведені, після 10 травня оподатковуватимуться платою за управління активами у розмірі 1% від їхнього обсягу. "Рекомендуємо оперативно закрити позиції та вивести активи на сторонні гаманці", – резюмували у CommEX.

Binance пішла з російського ринку 27 вересня 2023 року. Після цього російським користувачам обмежили доступ до криптогаманців Binance, а з самого майданчика видалили 15 торгових пар із рублем. Російську валюту заборонили використовувати для торгів такими віртуальними активами як Cardano, Ethereum, Litecoin, Solana.

Рішення піти з Росії було ухвалено на тлі міжнародного санкційного тиску на Binance через війну в Україні. У зв’язку з цим у 2023 році компанію залишила ціла низка топменеджерів у різних країнах, а також її засновник і гендиректор Чанпен Чжао.