На одного захисника має бути вісім цивільних, які забезпечують економіку, — Стефанчук

Читать на русском

На одного захисника має бути вісім цивільних, які забезпечують економіку, — Стефанчук

На одного захисника має бути вісім цивільних, які забезпечують економіку, — Стефанчук

За словами спікера парламенту, важливо з’ясувати, чи "доцільний цей механізм" бронювання для громадян, які заробляють від 35 тисяч.

Речник Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що утримання одного воїна на передовій мають забезпечувати вісім цивільних осіб. Говорячи про броню від мобілізації спікер парламенту знову навів аналогію із середньовічною Англією. Про це повідомляє "Суспільне".

На запитання про справедливість можливого бронювання від призову осіб із зарплатою від 35 000 грн або залежно від особистого внеску громадян в економіку країни Стефанчук подався в історичний екскурс. Нагадав, що у першій половині минулого тисячоліття в Англії діяв так званий "податок на боягузтво": люди платили, щоб не йти в лицарі. Аналог податку, за словами спікера ВР, був і в інших країнах, але все ж таки це ніде не принесло своїх плодів.

"Я не знаю країни, де це дійсно спрацювало, – сказав він. – Але, з іншого боку, я розумію, що на одного воїна, який захищає країну, має бути вісім осіб, які забезпечують економічне утримання цього воїна".

Стефанчук згадав про важливість економіки та необхідність пошуку заходів та засобів, які б підвищували добробут України.

За його словами, хоча вже триває третій рік війни, країна демонструє "непогані показники в економіці". Водночас він наголосив, що кожен успіх — це результат "складної роботи й Уряду України, і всіх, хто займається економічною сферою".

Щодо планів можливого бронювання для громадян, які заробляють від 35 тисяч, Стефанчук сказав, що важливо з’ясувати, чи "доцільний цей механізм".