Аграрії подали 1200 заявок на насіння від USAID за дві доби, реєстрацію закрили

подсолнух

Програма USAID з аграрного та сільського розвитку та Міністерство аграрної політики та продовольства України зупинили реєстрацію мікро-, малих та середніх українських агропідприємств на отримання допомоги у вигляді насіння соняшнику під майбутню посівну.

Об этом сообщает Преступная Россия


Велика кількість агровиробників відгукнулися на оголошення за програмою в Державному аграрному реєстрі "Отримання від Програми USAID АГРО насіння соняшника", опубліковане 1 березня. Початково, програма була розрахована на роздачу насіння соняшника для посіву на площі 28 тис. гектарів, пише Мінагрополітики.

Зважаючи на те, що вже за дві доби після оголошення програми, на неї подалися понад 1200 агровиробників, Програма USAID АГРО вирішила закупити та роздати насіння ще додатково на 14 тис. гектарів. Прийом заявок у ДАР на цю програму закритий.

Водночас, залишаються відкритими програми з роздачі добрив для озимих і ярих культур. Зацікавлені агровиробники можуть подаватися на отримання добрив для озимих та ярих культур. Вимоги до заявників та інші умови програми залишаються незмінними (більше деталей – за відповідним оголошенням у ДАР).

Раніше повідомлялося, що в Україні за чотири місяці 2022/2023 маркетингового року (МР, вересень-серпень) перероблено близько 4,48 млн тонн насіння соняшника, що стало мінімумом з 2015/2016 маркетингового року.

Источник: Русский репортер