У Німеччині зацікавились ідеєю Британії висилати мігрантів у треті країни

Читать на русском

У Німеччині зацікавились ідеєю Британії висилати мігрантів у треті країни

У Німеччині зацікавились ідеєю Британії висилати мігрантів у треті країни

Попри велику міжнародну критику рішення уряду Великої Британії вислати до Руанди нелегальних шукачів притулку, в коаліційній партії "Вільних демократів" закликають уряд Німеччини укласти аналогічну угоду.

Про це повідомляє DPA.

Лідер "Вільних демократів" у Бундестазі Крістіан Дюрр в інтерв’ю Augsburger Allgemeine заявив, що було б правильно розглянути можливість надання притулку мігрантам у третіх країнах за межами Європи.

За його словами, хоча він не є прихильником переправлення нелегальних мігрантів, які вже перебувають у ФРН, до третіх країн, щоб вони могли просити там притулку, як це передбачено британською моделлю, але підтримував би утримання принаймні їх частини за межами ЄС, поки розглядатимуть їхні прохання.

"За допомогою юридично безпечного регулювання ми могли б внести ясність щодо статусу захисту та запобігти тому, щоб люди без перспектив залишитися в ЄС вирушали на небезпечний маршрут через Середземне море", – вважає Дюрр.

Ліберально-консервативні "Вільні демократи" наразі є найменшою партією в трипартійному коаліційному уряді канцлера Німеччини Олафа Шольца, поряд з лівоцентристськими соціал-демократами (СДПН) і "зеленими".

Натомість опозиційна правоцентристська ХДС/ХСС уже давно вимагає, щоб Євросоюз передав процедури надання притулку країнам, які не входять до ЄС.