Прем’єр Британії окреслив головні загрози Китаю для світу та Великої Британії

Читать на русском

Прем’єр Британії окреслив головні загрози Китаю для світу та Великої Британії

Прем’єр Британії окреслив головні загрози Китаю для світу та Великої Британії

Китай поводиться дедалі зухваліше на світовій арені. Нині Піднебесна становить собою виклик, який "визначає епоху".

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Його слова цитує The Independent.

За словами британського прем’єра, зухвалість Китаю є викликом для світу. Наразі для Британії Пекін становить велику загрозу економічній безпеці, тому Лондон "вживає заходів".

"Ми дуже чітко розуміємо, що ситуація зараз така, що Китай поводиться дедалі агресивніше за кордоном і авторитарніше вдома, і це являє собою виклик, що визначає епоху, а також найбільшу державну загрозу нашій економічній безпеці. Тому правильно, що ми вживаємо заходів, щоб захистити себе, що ми й робимо", – сказав Сунак.

Заступник Ріші Сунака віцепрем’єр-міністр Олівер Доуден нещодавно заявив парламенту, що саме Пекін стоїть за серією "злісних" кібератак на виборчу комісію, а також на 43 парламентарів унаслідок масштабного злому, який стався у серпні 2021 року, але не був ідентифікований до жовтня 2022.

Ці напади є частиною хвилі втручань із боку Піднебесної, спрямованих на підрив британської демократії. Очікується, що найближчим часом Лондон оголосить про санкції проти осіб, пов’язаних із Китаєм.

Минулого року британський парламентський комітет попередив, що підхід Британії до загрози нацбезпеці, яку представляє Китай, є "повністю неадекватним" із надто великим акцентом на короткострокових економічних вигодах, а не на довгострокових ризиках.