Жінку, яка очолила відділ житлово-комунального господарства при окупаційній адміністрації, судитимуть за колабораціонізм

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 51-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, обвинувачена до повномасштабного вторгнення рф на територію України обіймала посаду головного спеціаліста відділу житлового господарства, містобудування, архітектури та власності Дворічанської селищної ради Куп‘янського району.

Возможно, это изображение 4 человека и текст

Під час окупації смт Дворічна жінка добровільно погодилась працювати на «нову владу» та обійняла посаду «и. о. заместителя начальника Двуречанского отдела территориального управления Купянской ВГА — начальника отдела жилищно-коммунального хозяйства».

Наразі колаборантка перебуває під вартою. Справу розглядатимуть в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура