У Львівській області засудили чоловіка, який ухилився від мобілізації

Читать на русском

У Львівській області засудили чоловіка, який ухилився від мобілізації

У Львівській області засудили чоловіка, який ухилився від мобілізації

Чоловік призовного віку на суді стверджував, що четверо працівників військкомату погрожували йому і змусили підписати документи. Суд не знайшов підтвердження цих слів.

Чоловіка з Львівщини, який отримав повістку на мобілізацію та ухилився від неї, засудили до випробувального терміну.

Про це свідчить вирок Жовківського районного суду Львівської області. Як зазначається, ВЛК визнала його придатним до військової служби 8 лютого 2023 року.

На суді обвинувачений заявив, що представники територіального центру комплектування викрали його по дорозі на роботу на завод і примусили підписати документи. У рішенні зазначається, що військовозобов’язаний мав звання солдата рядового складу. 8 лютого 2023 року військово-лікарська комісія визнала його придатним за станом здоров’я для проходження військової служби. Наступного дня він мав з’явитися до ТЦК, однак ухилився від мобілізації.

За словами чоловіка, четверо працівників військкомату доставили його до ТЦК силоміць. Він розказав, не сперечався щодо проходження ВЛК, проте наполягав на тому, що його змусили підписати документи через залякування та погрози. Обвинувачений стверджував, що звертався до Державного бюро розслідувань, але там не відреагували.

Під час судового засідання ухилянт свою провину не визнав. Він заявив, що на суддів чиниться тиск, "якщо вони будуть захищати людей, тоді їхнім родичам будуть давати повістки".

Жовківський райсуд не врахував заяву військовозобов’язаного про "викрадення", оскільки були відсутні докази її правдивості.

Згідно з вироком суду, жителя Львівщини визнали винним за порушення статті 336 Кримінального кодексу України та засудили до одного року іспитового терміну. Він може оскаржити це рішення в апеляційному суді.