У МЗС Молдови не виключають варіант агресії Росії

Читать на русском

У МЗС Молдови не виключають варіант агресії Росії

У МЗС Молдови не виключають варіант агресії Росії

Міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой заявив, що Росія не зупиниться на Україні, якщо країна програє у війні. Наступною ціллю Кремля може бути Молдова, адже російський диктатор Володимир Путін не приховує своїх імперських амбіцій і мрій відновити СРСР.

Про це глава МЗС країни сказав у інтерв’ю виданню The Washington Post. Він наголосив, що у Кишиневі розуміють, що їхнє виживання як демократії залежить від виживання України.

"Питання не в тому, чи хочуть росіяни вторгнутися, питання лише в тому, чи зможуть вони. Не дай Боже, щоб росіяни наважилися. Очевидно, наступною була би Молдова", – сказав міністр.

Попшой зауважив, що Москва вже веде в Молдові гібридну війну, використовуючи всі доступні засоби впливу та втручання, щоб нав’язати свою волю. Так, Кремль, заповнив країну дезінформацією та спонсорував проросійські опозиційні партії, намагаючись організувати держпереворот.

"Росіяни використовують наш демократичний устрій проти нас. Вони намагаються встановити проросійський авторитарний режим, який імітував би російську модель правління, щоб вдарити ножем в спину Україні", – додав Попшой.

Якщо Росію не зупинити в Україні, тоді всі демократії опиняться у біді, підсумував він.