На Рівненщині трактор підірвався на міні, троє постраждалих – влада

У прикордонній смузі на півночі Рівненської області на міні підірвався трактор, каже голова ОВА

У прикордонній смузі на півночі Рівненської області на міні підірвався трактор, розповів голова обласної військової адміністрації Олександр Коваль у телеграмі.

«Троє цивільних поранені», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, водій проігнорував покажчик «Небезпечно міни». На місці події працюють відповідні служби.

Начальник ОВА закликав усіх не порушувати правил, дотримуватися вимоги заборонених знаків, бути уважними, адже це збереже життя та здоров’я.

За даними ООН, від початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року ММПЛУ задокументувала в Україні 1158 втрат серед цивільного населення – 360 загиблих і 798 поранених – через міни і вибухонебезпечні залишки війни. Навесні 2023 року кількість таких втрат різко зросла, особливо це торкнулося фермерів, які працюють на землі, наголосили в організації.

ММПЛУ зауважила, що нещодавні інциденти свідчать про потенційне збільшення кількості інцидентів цього року, пов’язаних з мінами, що повторює модель минулого року.

Місія наголосила, що потрібно докласти всіх можливих зусиль, щоб ретельно нанести на карту і позначити місця розташування мін, а також якнайшвидше почати розмінування забруднених територій.

За даними ДСНС, України потенційно небезпечними через замінування є третина від загальної площі України.

Міжнародний комітет Червоного Хреста заявляв, що нерозірвані бомби, снаряди і міни не лише загрожують людському життю в Україні, але й можуть зробити багато родючих сільськогосподарських угідь непридатними для використання на роки.

Форум