"Нафтогаз" очікує, що в майбутньому Україна стане експортером газу

чернишов

В НАК "Нафтогаз України" передбачають, що вже у найближчому майбутньому Україна може стати нетто-експортером природного газу.

Про це голова правління "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявив у інтерв’ю виданню Le Figaro, повідомляє пресслужба компанії.

"Попри війну "Нафтогаз" не тільки зберіг видобуток, а збільшив його на 7-8%. Ми інвестуємо у видобування блакитного палива. У найближчому майбутньому я бачу Україну як нетто-експортера газу", – сказав очільник компанії.

Чернишов додав, що для цього "Нафтогаз" продовжує інвестувати у збільшення видобутку, а також заохочує приватний сектор, який займає близько 20% газового ринку, робити те саме.

Голова "Нафтогазу" нагадав, що до 2014 року Україна була залежною від російського газу, але з 2023 року держава більше не імпортує газ з РФ та Європейського Союзу.

"Ми усвідомили, що дешевий газ насправді коштував нам дуже дорого: нашої безпеки та незалежності", – наголосив Чернишов.

Читайте також: "Нафтогаз" сприятиме постачальникам українських товарів, – Чернишов

Як повідомлялося, раніше у Верховній Раді заявили, що депутати звернуться до РНБО та Кабінету міністрів України щодо питання скасування заборони на експорт природного газу.

Нагадаймо, Енергетичне співтовариство також закликало до скасування заборони на експорт природного газу з України.

Автор: Михайло Орлюк