Агент ФСБ намагався влаштуватися до Нацполіції - СБУ

На Київщині правоохоронці повідомили про затримання агента рашистів, який за вказівкою окупантів намагався влаштуватися до Національної поліції, щоби шпигувати за «Гвардією наступу» та підрозділами Збройних сил України.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними спецслужби, московити доручили своєму агентові розвідати місця дислокації військових аеродромів і шпиталів, а також оборонних заводів на Київщині.

Також він мав зібрати для ФСБ максимум інформації про одну із механізованих бригад ЗСУ. Для цього фігурант «використовував» місцеву жительку, у якої орендував квартиру. Син жінки воював у складі цієї бригади та загинув на передовій.

Крім того, чоловік об’їжджав місцевість, де фіксував координати потрібних об’єктів, а потім передавав геолокації рашистському куратору. За співпрацю з окупантами він отримував грошову винагороду.

Як установили правоохоронці, розвідінформація була потрібна московитам для підготовки повітряних атак на об’єкти Сил оборони та планування бойових операцій на передовій.

За даними слідства, затриманим виявився мешканець Броварського району, якого в кінці 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ. У поле зору окупантів він потрапив через прокремлівські коментарі, які залишав у чатах російських Telegram-каналів.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у власному помешканні. Тоді він уже подав документи як кандидат на вступ до лав Національної поліції. Під час обшуку в затриманого вилучили мобільний телефон із доказами його листування з ФСБ.

Наразі слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.