Заступник мера Одеси під час війни отримує щедрі подарунки від батька

Читать на русском

Заступник мера Одеси під час війни отримує щедрі подарунки від батька

Заступник мера Одеси під час війни отримує щедрі подарунки від батька

Заступник Одеського міського голови Павло Вугельман у 2023 році продовжував отримувати щедрі грошові подарунки. Кожного року посадовцю передавав кошти Володимир Вугельман, який, ймовірно, є батьком віцемера.

Про це йдеться в його декларації за останні роки.

Павло Вугельман минулого року отримав у подарунок 420 тис. гривень. Аналогічні суми посадовець отримував від Володимира Вугельмана протягом 2020-2022 років. На посаді віцемера Павло Вугельман заробив 559 тис. гривень, а його дружина – 38 тис. гривень.

Чиновник отримав від здачі майна в оренду громадянці іншої країни Яні Вугельман 420 тис. гривень. Павло Вугельман з нерухомості вказав в декларації квартиру в Одесі площею 39 кв. м, ще одну квартиру, площею 201 квадратний метр, зареєстровано за Людмилою Вугельман.

В користуванні віцемера та його дружини є Land Rover Range Rover Sport (2015). На банківських рахунках в Павла Вугельмана зберігається 59 тисяч гривень, 766 доларів та один євро.

У 2022 році Павло Вугельман отримував щомісяця 12 тис. гривень та премію, яка перевищувала в декілька разів його посадовий оклад. Заступник міського голови отримував і матеріальну допомогу. Зокрема, йому виплатили 44 тис. гривень для вирішення соціально-побутових питань. Аналогічну суму він отримував у грудні 2023 року.

Сам Павло Вугельман офіційно не має ні автівки, ні бізнесу. Одна із компаній, яка раніше належала чоловіку, нині переписана на його матір, 75-річну Людмилу Вугельман. Дружина Вікторія ніде не працює, про що повідомила на початку минулого року правоохоронцям після скоєння ДТП.

Нагадаймо, родина віцемера Одеси Вугельмана володіє майном вартістю близько 70 млн гривень. Водночас сам чиновник, його дружина та троє дітей подружжя офіційно не мають жодного нерухомого майна. Теща Вугельмана Оксана Ярмоленко у березні 2019 року стала власницею квартири в одному з найдорожчих ЖК Одеси «Грінвуд». Це комплекс, в якому шахрай Володимир Галантерник селив посадовців та правоохоронців, які йому допомогали.

На бабусю дружини чиновника Зою Ярмоленко записані ще дві квартири в «Грінвуді» – на 193 та 159 кв. м, – які були оформлені на неї в один день у травні 2018 року. Наразі вартість апартаментів у цьому ЖК з такою площею становить близько 20 млн₴ У клубному будинку Pierre, розташованому в Успенському провулку, родина Вугельмана у 2021 році придбала дві квартири на 59 та 29 кв. м.

368.media