Зеленський – про відсутність кроків на фронті: "Ми спробували, і це спрацювало"

Читать на русском

Зеленський – про відсутність кроків на фронті:

Зеленський – про відсутність кроків на фронті: "Ми спробували, і це спрацювало"

Президент України Володимир Зеленський назвав причину, через яку Україна не може здійснювати широкі дії на фронті і що цьому заважає.

Про це стало відомо на конференції із журналістами Латвії, повідомляє Українська правда.

За словами Зеленського, ситуація на фронті в Україні дуже складна, Збройним силам не вистачає зброї, а росіяни контролюють повітря.

"Якби росіяни не контролювали повітря, а ми мали б достатню кількість систем протиповітряної оборони — ми б знищили їхню авіацію. Ми спробували і це працює. Коли ти знищуєш їх у небі, ти йдеш вперед. Немає широких кроків вперед в України, тому що вони контролюють небо", – пояснив президент.

Також він додав, що російська армія руйнує міста, але не повністю, щоб люди звідти тікали, але при цьому боїться повторити геноцид у Бучі або Маріуполі.

"Повністю зруйнувати місто вони не можуть, бо вони справді бояться, що це буде ще однією Бучею. Ще одним геноцидом. Бо Буча — це був геноцид. І Маріуполь був геноцид. Зараз вони не хочуть так "помилятися". Тобто, як вони вважають — "помилятися". Це їхнє висловлювання. Тому ми розуміємо, що вони б’ють по містах для того, щоб люди бігли. Щоб після цього зруйнувати все і заходити", — додав президент.